PSRM

16 aprilie 2021

Igor Dodon: Criza grâului a fost creată artificial, la insistența unui deputat PAS, care are interese economice

Criza grâului a fost creată artificial, la insistența unui deputat PAS, care are interese economice. Despre aceasta liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live.

“Criza grâului nu există. O recunosc toți specialiștii, este o invenție artificială cu scopul politic sau economic al unor deputați PAS. Dacă considerați că sunt probleme cu grâul, invitați agricultorii și ei pot să vă spună. De ce încercați să îi blocați acum, când ei au nevoie de resurse. Le blocați exportul când prețurile sunt bune. Peste o lună prețurile vor fi de două ori mai jos. De ce să nu își vândă grâul din stoc cu 3,5 lei, a fost 4 lei. Voi îi puneți să îl țină în depozit ca peste 2 luni să vândă cu 1,5 lei. Eu îmi pun întrebarea, că poate voi aveți interes. Știu că un deputat de la PAS insistă ca grâul din rezerva de stat să fie vândut ca grâu furajer în sectorul zootehnic nu cu 4 lei, dar cu 1,5 lei”, a declarat Dodon.

Amintim că președintele țării, Maia Sandu, a cerut moratoriu la exportul de grâul până la sfârșitul lui iunie. Specialiștii din domeniu declară că în țară există destul grâu și nu este nevoie de a introduce aceste restricții, care vor aduce pagube economice enorme.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă