PSRM

29 mai 2017

Igor Dodon: Colectivele etnografice proslăvesc Moldova dincolo de hotarele sale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a adresat un cuvânt de salut organizatorilor și participanților Festivalului de creație populară ”Добровидение”, care s-a desfășurat pe data de 27 mai la Muzeul de Etnografie din Sankt Petresburg.

Mesajul Președintelui a fost citit de către deputatul Parlamentului RM din partea Partidului Socialiștilor, Marina Radvan care a fost prezentă la festival în calitate de oaspete.

În mesajul său, Igor Dodon și-a exprimat recunoștința pentru oportunitatea oferită colectivului de artă populară din Moldova de a participa la Festivalul de creație populară ” Добровидение 2017”.

”Colectivele noastre corale și de dans, care reprezintă poporul moldovenesc multinațional, proslăvesc Republica Moldova dincolo de hotarele sale. În țara noastră se păstrează obiceiurile și tradițiile populare, inclusiv în domeniul cântecului, dansului și creației muzicale. Sper că ansamblul de muzică moldovenească va bucura locuitorii capitalei de nord și oaspeții festivalului cu minunatele sale creații”, a menționat Igor Dodon.

Festivalul creației populare ”Добровидение” se desfășoară la Sankt Petersburg deja al doilea an consecutiv. În acest an, în cadrul festivalului au participat colective și interpreți din peste 40 de țări.

Republica Moldova a fost reprezentată de Ansamblul de muzică populară ”Spicușor”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă