PSRM

21 mai 2021

Igor Dodon cere condiții egale de vot pentru toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent în care colț al lumii se află

Toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, indiferent că se află într-o țară din UE, Rusia sau în stânga Nistrului, trebuie să aibă condiții egale pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live. Președintele socialiștilor a menționat că cei care vor încerca să blocheze accesul la urnele de vot pentru moldovenii din stânga Nistrului, trebuie să fie sancționați.

“Nu trebuie să împiedicăm cetățenii Republicii Moldova să voteze, indiferent unde se află ei. Trebuie să creăm condiții echitabile pentru toți, nu doar pentru diaspora din Occident, dar și pentru diaspora din Federația Rusă, inclusiv pentru a asigura dreptul de vot pentru moldovenii din stânga Nistrului. Am auzit declarații, hai să acordăm posibilitatea să voteze cei din Germania, Italia… De acord, hai să le acordăm, dar nu cu blocarea cetățenilor Republicii Moldova, care doresc să vină să participe din stânga Nistrului. Cer ca de această dată organele de stat să asigure buna funcționare și deplasare a cetățenilor cu drept de vot din stânga Nistrului pentru a participa la alegerile din 11 iulie și atragerea la răspundere, sancționarea dură a celor care împiedică dreptul constituțional de vot, indiferent unde se află cetățeanul, la Tiraspol, Bender, Europa sau Federația Rusă”, a declarat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă