PSRM

08 iulie 2020

Igor Dodon: Cel mai mare regret este că doi ani și jumătate a fost o perioadă de lupte dure între instituțiile statului

Igor Dodon susține că cel mai mare regret în cei trei ani și jumătate de mandat în calitate de președinte al țării este că, în primii doi ani și jumătate, au existat lupte dure între instituțiile statului subordonate oligarhului Vladimir Plahotniuc și Președinție. Șeful statului a declarat, la emisiunea ”Acces direct” de la NTV Moldova, că asemenea situație nu a mai existat în istoria Republicii Moldova.

”Cel mai mare regret este că doi ani și jumătate a fost o perioadă de lupte dure între instituțiile statului. Vă amintiți, Plahotniuc controla Guvernul, Parlamentul, suspendările din funcție, blocarea inițiativelor președintelui, a ședințelor CSS”, a declarat președintele.

Pe de altă parte, șeful statului spune că cea mai mare satisfacție a sa este că poate ajuta direct oamenii
”Am reușit să ajutăm sute și mii de persoane: copii, pensionari, familii cu copii. Este cea mai mare satisfacție cînd vezi în ochii oamenilor bucurie și că președintele a venit la ei personal”, a spus Dodon.

Președintele exclude la această etapă varianta demisiei Guvernului Ion Chicu

Președintele Igor Dodon exclude la această etapă varianta demisiei Guvernului Ion Chicu.

”Cred că demisia Guvernului poate fi doar în cazul în care se va pune ca scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. La ce etapă și cum, noi vom examina. Nu va fi la presiunea sau inițiativa celor din opoziție. Trebuie să fie o decizie asumată a conducerii de vîrf a țării”, a spus Dodon.

Șeful statului susține că o asemenea decizie trebuie explicată cetățenilor și va urmări doar scopul ca președintele ales în noiembrie să semneze primul decret de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate.

”Trebuie să le spunem oamenilor: noi ne-am isprăvit și ne isprăvim și mai departe, dar pentru a declanșa alegerile anticipate se face pasul acesta. De ce? Pentru că președintele care va fi ales să semneze primul decret de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate. Asta este soluția”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon va insista pe retragerea de urgență a posturilor de control instalate ilegal în Zona de securitate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că va insista pe retragerea de urgență a posturilor de control instalate ilegal în Zona de securitate de partea transnistreană. Șeful statului a spus la NTV Moldova că această problemă trebuie să fie soluționată cît mai rapid, deoarece ea creează impedimentele de circulație pentru locuitorii din regiune.

Președintele a explicat că cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în satele din Zona de securitate au posibilitate să traverseze prin Dubăsari pe malul drept și invers. Problema trebuie soluționată și pentru locuitorii care au reședință în Transnistria.

Subiectul va fi discutat la întrevederea președintelui țării, Igor Dodon, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, programată pentru sfîrșitul acestei luni.

Igor Dodon către Sandu și Năstase: Din cauza ambițiilor voastre suferă cetățeanul simplu

Președintele țării, Igor Dodon, a îndemnat opoziția de dreapta din Parlament, în special partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, să lase ambițiile la o parte și să se gîndească la oamenii care așteaptă intrarea în vigoare a creșterilor salariale, a alocațiilor suplimentare pentru agricultori, educație, iar pensionarii cei 700 de lei suport din partea statului.

În cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, Igor Dodon a declarat că în calitate de președinte al țării va face tot posibilul ca banii să ajungă la cetățeni în pofida blocajului instituit de partidele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, care boicotează ședințele Parlamentului unde premierul trebuie să prezinte asumarea de răspundere a Guvernului pe aceste legi. Dodon a reiterat apelul său către forțele politice din Parlament să se așeze la masa de discuții.

”Am venit cu mesajul să lase ambițiile. Din cauza ambițiilor voastre suferă cetățeanul simplu. El privește acest show și se întreabă cu ce este de vină. Voi vă bateți cine-i mai deștept, dar eu trebuie să primesc salariul, medicii cu 30% mai mult din septembrie și voi îi blocați, dar pensionarul care trebuie să primească 700 de lei se întreabă cu ce este de vină. Ei dacă ar lăsa la o parte ambițiile lor și s-a gîndi la oamenii simpli, atunci problema s-ar rezolva foarte rapid”, a spus președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă