PSRM

04 mai 2015

Igor Dodon către membrii delegaţiei UE “D-stră toţi purtaţi răspundere pentru criza din Moldova”

Igor Dodon s-a întîlnit cu o delegaţie UE, condusă de Miniștrii de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius și al Suediei, Margot Wallstrom. În cadrul întrevederii preşedintele PSRM a relatat despre faptul că nu Putin şi nu socialiştii sînt de vină de situaţia catastrofală creată în Moldova, ci Uniunea Europeană şi SUA, care au susţinut actuala guvernare pe parcursul ultimilor ani şi au închis ochii asupra actelor de corupţie, furturilor şi tuturor fărădelegilor care se întîmplă în Moldova sub lozincile europene.

Liderul PSRM a îndemnat oficialii europeni să înceteze finanţarea oligarhilor de la guvernare din RM şi să contribuie la organizarea unor alegeri anticipate în cadrul cărora cetăţenii să aleagă o nouă conducere a ţării.

“Este decizia D-stră – să mai finanţaţi sau ba aceşti corupţi de la Guvernare, dar ei nu se vor menţine mult la putere. Societatea nu-i doreşte. Au demonstrat-o miile de cetăţeni care au protestat ieri în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi care i-au votat pe cei de la Guvernare. Dumneavoastră trebuie să fiţi cointeresaţi de clarificarea şi redresarea situaţiei din sectorul bancar şi din ţară”, a spus Dodon.

Potrivit lui, Partidul Socialiştilor va face parte din următoarea guvernare şi acţiunile pe care le va întreprinde în primul rind vor fi: suspendarea procesului de Intergrare Europeană, restabilirea relaţiilor cu Federaţia Rusă, punerea la închisoare a oligarhilor corupţi. “Noi vom restabili parteneriatul cu FR, vom deschide piaţa rusă de desfacere pentru mărfurile moldoveneşti, vom crea noi locuri de muncă şi noi vom fi cei care vor implementa reforme cu impact pentru cetăţeni”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă