PSRM

25 martie 2021

Igor Dodon: Ce va fi mai departe? Maia Sandu va lupta pentru dizolvarea parlamentului, pentru a-și satisface propriile ambiții

Astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova, am fost martorii unui nou epizod din cei 30 de ani de Independență, când candidatul la funcția de prim-ministru primește zero voturi, la fel ca și candidatul „zero voturi” Gavriliță. Astfel președintele PSRM, Igor Dodon a comentat eșecul Guvernului Grosu.

În opinia lui Dodon, toate acestea se întâmplă din vina președintelui Maia Sandu care, din cauza aroganței sale, nu dorește să negocieze și să identifice o soluție pentru a depăși criza politică și cea constituțională.

“Din câte ne dăm seama, Maia Sandu intenționează să ceară Curții Constituționale de buzunar dreptul la dizolvarea parlamentului – și aceasta, în pofida normelor constituționale și recomandărilor Comisiei de la Veneția, care prevăd că un parlament în care există o majoritate dispusă să voteze pentru numirea unui nou guvern, nu poate fi dizolvat.

Ce va fi mai departe? Maia Sandu va lupta pentru dizolvarea parlamentului, pentru a-și satisface propriile ambiții și fantezii politice, împingând țara în euforia electorală, cu mii de noi cazuri de contaminare și sute de decese săptămânal!

Noi vom insista pe poziția noastră principială: acum trebuie să numim un guvern funcțional, să stopăm criza, să achiziționăm vaccinuri – și doar după aceasta, vom putea vorbi despre alegeri. Eu sunt sigur că majoritatea populației va fi de acord cu noi”, a mai scris Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă