PSRM

25 iulie 2016

Igor Dodon ambasadorului României: Socialiştii nu au fost niciodată antiromâni, dar socialiştii sunt şi la sigur vor fi întotdeuna antiunionişti.

Acest lucru l-a declarat astăzi, liderul PSRM Igor Dodon în cadrul întrevederii cu noul Ambasador al României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Întrevederea a avut loc la solicitarea părţii române. Preşedintele PSRM a salutat intenţia diplomatului român în vederea petrecerii unei întruniri cu liderul celei mai mari formaţiuni politice de opoziţie din Moldova, menţionînd că nu a mai avut astfel de întrevederi timp de 7 ani.

Igor Dodon a ţinut să sublinieze că Partidul Socialiştilor din Moldova pledează pentru o colaborare eficientă şi de lungă durată între Republica Moldova şi România în toate domeniile de interes comun, mai ales ţinînd cont de multiple aspecte comune cu referinţă la istorie, tradiţii, cultură. Dar, potrivit lui Dodon, socialiştii nu vor admite dezvoltarea mişcărilor unioniste pe teritoriul ţării noastre, îndreptate spre dezmembrarea statului Republica Moldova. “Pentru PSRM sînt trei valori care nu pot fi subiect de discuţie: statalitatea Republicii Moldova care include limba moldovenească şi istoria Moldovei, neutralitatea ţării noastre, apărarea valorilor creştin-ortodoxe. Reieşind din aceste poziţii sîntem gata să discutăm şi să găsim soluţii pentru orice problemă”, a subliniat Dodon.

Referindu-se la relaţiile cu Uniunea Europeană, Igor Dodon a specificat că, judecînd după evenimentele ce au loc în UE, perspectivele Moldovei de a deveni membru al comunităţii europene sînt foarte vagi. În opinia socialiştilor, Moldova ar trebui să-şi modernizeze economia, să implementeze reforme în diverse domenii, să combată corupţia şi să restabilească relaţiile cu Federaţia Rusă – spaţiu economic în care mărfurile moldoveneşti sînt solicitate şi ţară în care muncesc majoritatea cetăţenilor RM, plecaţi peste hotare. “Astfel Moldova va deveni un stat prosper,” a concluzionat Dodon.

La întrevedere a mai participat Andrei Neguţa, Ambasador, deputat PSRM şi Mihai Tican, consilier diplomatic în ambasada României.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă