PSRM

27 septembrie 2016

Igor Dodon: Acest Guvern a bătut recordurile tuturor guvernelor din ultimii 25 de ani la capitolul ticăloşie, cinizm şi ipocrizie faţă de cetăţenii acestei ţări. Iniţiem moţiunea de cenzură!

Astăzi, în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului, fracţiunea parlamentară a PSRM a blocat tribuna parlamentară, exprimîndu-şi dezacordul cu decizia Guvernului de aşi asuma răspunderea pentru un pachet de 7 legi, ce vizează restituirea miliardului furat de către cetăţenii RM. Totodată fracţiunea PSRM a anunţat că iniţiază moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip.

În cadrul conferinţei de presă, care a fost susţinută de parlamentarii socialişti după anunţarea unei pauze în şedinţa legislativului, Igor Dodon şi-a exprimat indignarea pentru modul banditesc în 20160927-014care activează actualul Guvern. „Aseară, noaptea tîrziu ei aprobă legi şi le transmit pentru Monitorul Oficial. Dimineaţa, la ora 8, cînd ducem copiii la şcoală, convoacă Biroul permanent al Parlamentului iar la ora 10 desfăşoară şedinţa Parlamentului. Chiar şi acum cînd au anunţat pauza de 5-7 min şi noi am venit în sala de presă a Parlamentului, ei repede anulează pauza. Numai bandiţii fac aşa cum procedează ei. Au fost aleşi noaptea, tot noaptea aprobă hotărîrile, noaptea îşi bat joc de cetăţeni”, a menţionat Dodon.

Liderul PSRM a explicat esenţa deciziilor luate de Guvern în seara zilei de ieri: „Vreau să fie clar pentru toţi cetăţenii RM, ce se întîmplă astăzi. 13 miliarde de lei care le-au furat pe parcursul ultimilor ani din buzunarul fiecărui cetăţean, care noi o dată le-am plătit prin preţuri şi tarife mai mari, astăzi sunt puse pe spatele cetăţenilor. Şi nu doar 13 mld. de lei, dar şi dobînda anuală de 5%. Sumar reese, că 21 de miliarde de lei noi cu dvs, trebuie să le întoarcem pe parcursul a 25 de ani. Copiii noştri, al meu în vărsta de 1, 5 ani, la 26 de ani încă va trebui să plătească, din cauza lui Filip şi la toţi „drugii” aceştia, care au furat miliardul. În afară de asta, astăzi au aprobat modificări la buget. 2 miliarde de lei taie la capitolul venituri şi cheltuieli. Au tăiat 200 milioane de lei la agricultură, care şi aşa nu are subvenţii, taie la capitolul social, şi au tăiat practic toate investiţiile în teritoriu. Raioanele nu o să primească 20160927-045investiţii nici pentru drumuri, nici în nimic, ceea ce era planificat”.

Igor Dodon s-a adresat cetăţenilor să fie precauţi atunci cînd candidaţii la preşedinţie vor veni cu sacoşe de orez la poartă: „În anul 2014, tot printr-o procedură de acest fel şi-a asumat răspunderea Leancă şi a votat şi Maia Sandu, şi a votat şi Adrian Candu, care acum este Preşedintele Parlamentului, dar atunci era ministru. În Parlament atunci au tăcut şi Lupu şi Ghimpu. Dar acum Lupu şi Ghimpu, care sunt candidaţi la funcţia de preşedinte a ţării, vor veni şi vor umbla cu sacoşele de orez. Dacă au furat miliardul, cum să nu aibă o sacoşă de orez să vă amăgească pe voi. Haideţi să ne deşteptăm măcar acum. Fiţi foarte şi foarte atenţi”.

Referindu-se la faptul că Adrian Candu a aplicat deputaţilor socialişti sancţiuni în legătură cu blocarea tribunei parlamentare, Preşedintele PSRM le-a amintint guvernanţilor că nu deţin funcţiile pe viaţă şi a anunţat că PSRM a iniţiat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip: „Ei ne-au privat de dreptul de a vorbi în Parlament, 3-4 şedinţe pe mine şi pe dna. Greceanîi, probabil şi pe cineva din colegi. Vă bateţi joc de populaţie, vă bateţi joc de opoziţia din Parlament, voi ce credeţi că sunteţi veşnici?

Noi astăzi, cel mai probabil, vom înainta moţiunea de cenzură. Fracţiunea PSRM semnăm toţi cei 24 de deputaţi, şi vedem PLDM şi PCRM. Aceasta este unica noastră speranţă să stopăm implementarea şi intrarea în vigoare a acestor legi. Sper foarte mult ca azi-mîine va fi depusă moţiunea şi la începutul săptămînii viitoare va avea loc şedinţa Parlamentului. Vreau să vin cu un angajament faţă de cetăţenii Republicii Moldova: vă promit că voi face tot posibilul că cei care fac aceste tîmpenii să fie traşi la răspundere”, a conchis Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă