PSRM

26 februarie 2021

Igor Dodon a venit cu un mesaj către ambasadorii UE și SUA

După balaboli și pokemoni, în politica moldovenească a apărut și un fuhrer, a declarat președintele Igor Dodon, la emisiunea live de vineri. Politicianul susține că refuzul președintelui țării, Maia Sandu, de a se conforma Constituției și deciziilor Curții Constituționale nu este altceva decât o tentativă de uzurpare a puterii în stat.

”Ceea ce se întâmplă în ultimul timp este o încercare a uzurpării puterii în stat. Dacă e să privim în istorie, un demnitar nazist declara că fuhrer-ul meu, este Constituția mea, atunci tot divizau oamenii în buni și răi. Mi se pare că după ce avem în politica moldovenească balaboli și pokemoni, a apărut și fuhrer-ul. Orice fuhrer și-a început activitatea prin încălcarea Constituției și uzurparea puterii în stat. Ceea ce avem acum în Republica Moldova este exact ce am avut în istorie în veacul trecut”, a spus Dodon.

Președintele PSRM susține că în toată această situație pare mai mult decât stranie tăcerea ambasadorilor occidentali. În opinia sa, prin acceptul tacit la fărădelegile pe care le comite Sandu, partenerii externi creează precedente și acest lucru este observat, inclusiv, de oponenții de dreapta.

”Imaginați-vă, vă rog, stimați parteneri de dezvoltare, ambasadori UE, SUA și alții, dacă eu în calitate de președinte îmi permiteam așa dezmăț pe care și-l permite Maia Sandu. Săreau toți ambasadorii în capul meu. Unde-s acum ambasadorii cu mari standarde europene. De ce tăceți? Ați luat apă în gură și ați vârât capul în nisip. De3 ce? Pentru că e a noastră, e rea, dar e a noastră”, a menționat socialistul.

Cel de-al cincilea președinte al țării a declarat că toate aceste lucruri vor fi taxate de cetățeni, care înțeleg foarte bine dublele standarde manifestate de partenerii străini.

”Stimați ambasadori europeni, ați mai avut politicieni pe care-i puteați la icoanele europene. Vi-i aduc aminte pe toți: Filat, Leancă, Lupu, Plahotniuc. Le iertați tot. Când guvernul european fura miliarde, le băteați pe spate și le spuneați – bravo. Și îi aduceați exemple pentru Parteneriatul Estic. Acum când ”liubimcika” voastră încalcă Constituția, voi de ce tăceți? Chestia aceasta va fi penalizată de cetățeni, care înțeleg totul”, a spus liderul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă