PSRM

28 martie 2017

Igor Dodon a transmis un mesaj de salut participanţilor la Conferința Internațională

Igor Dodon a transmis un cuvânt de salut participanților la cea de-a XXIII-a Conferință Internațională „Valorile și interesele într-o lume în schimbare: o abordare creștină“, care se desfășoară pe data de 27-30 martie la Berlin. La conferință participă deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Corneliu Furculiță.

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Corneliu Furculiță a dat citire mesajului de salut a lui Igor Dodon în deschiderea conferinței. Iată mai jos cuvintele Președintelui Republicii Moldova.

„Salut participanții la cea de-a XXIII –a  Conferință Internațională “Valorile și interesele într-o lume în schimbare: o abordare creștină „. Tema acestei conferințe este actuală și foarte importantă.  În prezent vedem cum în favoarea corectitudinii politice se distruge lumea creștină iar valorile creștine tradiționale sunt supuse devalorizării, cum bisericile din țările europene rămân pustii iar cultura de masă pe o scară globală stabilește standardele imoralității.

17521554_1357646277611703_965139470_oAstăzi, mai mult ca oricând, trebuie să regândim fundamentele spirituale ale culturii noastre creștine comune. Trebuie să ținem cont de altarele noastre creștine – Evangheliile, Epistolele Apostolilor și Părinții Bisericilor. Trebuie să formulăm o strategie comună proprie pentru a contracara decreștinarea țărilor noastre.

În Republica Moldova se acordă o importanță deosebită protecției fundamentelor creștine ale societății noastre. Biserica Ortodoxă este piatra de temelie a statalității noastre și a identității naționale. Ne vom apăra în mod constant poziția Bisericii în societatea noastră și vom contribui la inițiativele sale caritabile în sfera socială.

Le doresc participanților la conferință o muncă fructuoasă și de succes în numele păstrării și consolidării valorilor creștine atemporale”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă