PSRM

06 ianuarie 2021

Igor Dodon a semnat un Memorandum cu ministerul Educației privind promovarea șahului în țara noastră

Șahul ar putea deveni un obiect opțional în școlile din Moldova. Președintele Federației de Șah din Moldova, Igor Dodon, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, au semnat un Memorandum de cooperare în acest sens.

Documentul prevede mai multe acțiuni de promovare a șahului în țara noastră. Este vorba despre implementarea programului de predare a șahului în învățământul primar din contul orelor opționale pentru clasa I-i, formarea cadrelor didactice care vor preda această disciplină, amenajarea sălilor specializate, asigurarea instituțiilor de învățământ cu echipamentul necesar pentru predarea șahului și organizarea competițiilor de șah, susținerea inițiativelor de practicare a șahului de către toți doritorii din instituțiile de învățământ de toate nivelurile.

„Având în vedere rolul important al șahului în educația tinerei generații, consider că acest pas va contribui substanțial la dezvoltarea și promovarea șahului în Moldova.

Țin să amintesc că pentru anul 2021 Federația de șah din Moldova preconizează realizarea mai multor proiecte, precum ”Șahul de performanță”, ”Șahul în Școală”, ”Șahul feminin” și ”Șahul în localitățile rurale”, a precizat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă