PSRM

09 mai 2017

Igor Dodon a participat la Parada Victoriei din Piața Roșie și a depus flori la Mormîntul ostașului necunoscut

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat astăzi la Parada Victoriei din Piaţa Roşie, cu prilejul împlinirii a 72 de ani de la obținerea victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

După ceremonia oficială, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Moldovei, Igor Dodon au depus coroane de flori la Mormîntul ostaşului necunoscut şi flori la plăcile memoriale pe care sînt încrustate numele oraşelor-eroi din parcul Aleksandrovski.

Cei doi șefi de state au ținut un minut de reculegere în memoria ostașului necunoscut, după care au fost intonate imnurile de stat ale Republicii Moldova și Federației Ruse.

Șeful statului i-a mulţumit președintelui rus pentru invitaţie şi posibilitatea de a asista la cel mai fascinant eveniment cu ocazia Zilei Victoriei din toată lumea.

”Sînt mîndru că aici, la Zidul Kremlinului, a răsunat imnul Republicii Moldova. Sînt mîndru că ţara noastră a participat în modul cel mai activ la realizarea Victoriei noastre comune – o Victorie pe care nimeni nu i-o va putea răpi poporului nostru.

Veşnică memorie eroilor!”, a menționat Igor Dodon.

Amintim, că Igor Dodon se află la Moscova la invitaţia Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, un preşedinte al Republicii Moldova participă la acţiunile prilejuite de Ziua Victoriei, din capitala rusă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă