PSRM

09 martie 2020

Igor Dodon a oferit detalii despre negocierile dintre PSRM și PDM

Președintele Igor Dodon a declarat că negocierile dintre PSRM și PDM cu privire la formarea unei coaliții de guvernare vor include trei etape.

La prima etapă se vor stabili principiile acordului de coaliție, la cea de-a doua – responsabilitățile pe cadrul de guvernare și a treia etapă va fi semnarea acordului propriu-zis.

Dodon a precizat că în prezent discuțiile se poartă între negociatorii delegați de cele două partide și liderii formațiunilor.

La această etapă se discută principiile acordului de coaliție. Este vorba despre politica internă și politica externă.

”În prezent, Guvernul este susținut oficial de 36 de deputați PSRM. Alte partide nu și-au desemnat în acest Guvern reprezentanții săi.

Eu cred că un guvern minoritar nu poate activa mult timp, de aceea s-a ajuns la situația cînd trebuie să se ia o decizie: continuă acest guvern minoritar sau mergem la alegeri parlamentare anticipate. Este și a treia: facem majoritatea parlamentară”, a spus președintele.

În opinia șefului statului, dacă se va ajunge la formarea unei coaliții, în Moldova vom avea stabilitate pe o perioadă de 2-3 ani, iar dacă nu – atunci trebuie să fim pregătiți de alegeri parlamentare anticipate.

Președintele a amintit că PSRM propune PDM același acord de guvernare care l-a semnat vara trecută cu ACUM, cu excepția că nu se acordă întreg Guvernul unui partid.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă