PSRM

14 noiembrie 2019

Igor Dodon a numit prioritățile activității noului Guvern

Administrația prezidențială pledează pentru un guvern profesionist și tehnocrat care va respecta toate angajamentele față de partenerii externi, va continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, colaborarea cu FMI, BM și alte organizații internaționale și va promova o politică externă echilibrată între Vest și Est. Despre acest lucru a scris șeful statului pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

Potrivit acestuia, agenda internă a noului guvern se va axa pe realizarea și implementarea reformelor inițiate, avînd următoarele priorități:

În primul rînd este vorba despre implementarea reformei justiției și a numirii unui procuror general independent și integru, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens vor fi respectate toate recomandările partenerilor externi și a experților Comisiei de la Veneția.

În domeniul social se va insista pe susținerea inițiativelor prezidențiale de indexare a pensiilor, majorare a salariilor, susținerii categoriilor social-vulnerabile ale societății.

În domeniul dezvoltării economice agenda noului guvern va prevedea o administrare fiscală eficientă, combaterea schemelor de contrabandă și corupție, atragerea unor investiții majore în proiecte de infrastructură mari, susținerea unor sectoare importante precum turismul, domeniul IT, dezvoltarea serviciilor etc.

Reamintim că astăzi Parlamentul examinează subiectul privind acordarea votului de încredere Guvernului Ion Chicu. Candidatura acestuia a fost înaintată ieri de către șeful statului care a constatat că nu există nicio șansă de a fi creată o nouă majoritate parlamentară.

Sursa: http://aif.md/dodon-nazval-prioritety-dejatelnosti-novogo-pravitelstva
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă