PSRM

17 martie 2021

Igor Dodon a discutat cu membrii Comitetului Național „Victorie” despre acțiunile organizate în legătură cu marcarea a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat cu membrii Comitetului Național „Victorie” despre acțiunile ce vor fi organizate în legătură cu marcarea a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și a apărării eroice a Moldovei, în anul 1941, împotriva ocupanților fasciști. La discuții au participat și președinții raioanelor pe teritoriul cărora au avut loc cele mai aprige acțiuni militare din anul 1941.

Discuțiile au vizat teme precum păstrarea patrimoniului militar și istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe teritoriul țării noastre, necesitatea de a aduce într-o stare decentă monumentele și complexele memoriale dedicate apărătorilor Patriei, acordarea ajutorului veteranilor de război. Sunt planificate diferite acțiuni la nivel republican și local, printre care inventarierea și reabilitarea monumentelor eroilor căzuți, organizarea unor conferințe științifice, editarea unor cărți, activități cu implicarea tinerilor.

Igor Dodon a menționat importanța păstrării memoriei istorice despre eroismul poporului nostru și a dat asigurări că va acorda toată susținerea în organizarea și desfășurarea acțiunilor militare și patriotice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă