PSRM

24 martie 2020

Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Rusiei despre transportarea moldovenilor din Rusia spre Chișinău

Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, despre evacuarea moldovenilor din Rusia și transportarea acestora la Chișinău.

„Am abordat problema evacuării cetățenilor Federației Ruse, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova și și-au manifestat dorința să revină acasă. Am exprimat disponibilitatea conducerii Moldovei de a acorda sprijinul necesar pentru organizarea curselor aeriene speciale. Totodată, m-am adresat către partea rusă cu solicitarea de a asigura transportarea cetățenilor Republicii Moldova de la Moscova spre Chișinău, cu aceleași curse aeriene”, a anunțat președintele.

Totodată, șeful statului le-a mulțumit partenerilor ruși pentru lotul de asistență medicală sub formă de teste, medicamente și echipamente, care va ajunge în scurt timp din Moscova la Chișinău.

„De asemenea, am adresat mulțumiri Federației Ruse pentru onorarea promisiunii de a oferi Republicii Moldova, în cel mai scurt timp, un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reparația drumurilor. Partea rusă a aprobat deja modificările respective în bugetul pentru anul 2020, iar autoritățile moldovenești urmează să opereze aceleași modificări în bugetul țării noastre, în timpul apropiat”, a mai spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă