PSRM

23 septembrie 2016

Igor Dodon a depus listele cu semnături la CEC

Grupul de iniţiativă în susţinerea lui Igor Dodon, alături de candidatul desemnat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova la funcţia de preşedinte al RM, au depus la Comisia Electorală Centrală listele de subscripţie cu semnăturile colectate.

Igor Dodon a declarat că timp de trei săptămîni, socialiştii au colectat cca. 500 de mii de semnături în susţinerea candidatului formaţiunii la funcţia de preşedinte al ţării, iar la CEC au fost depuse maximul necesar de 25 de mii, care au fost colectate din peste 100 de localităţi din RM, inclusiv mun. Chişinău.

20160923-0015“În această campanie de colectare a semnăturilor noi nu ne-am grăbit. Am mers calm, fără a ne agita. Am mers în calitate de forţă politică puternică, liniştită, care e sigură de potenţialul său. Dovada potenţialului nostru reprezintă cele circa 500 de mii de semnături pe care le-am acumulat în doar trei săptămîni. O parte dintre ele sunt depuse la CEC, altele vor fi păstrate la partid, fiindcă noi vom miza în continuare pe susţinerea cetăţenilor care au semnat pentru candidatura mea la funcţia de preşedinte. Le mulţumesc încă o dată tuturor pentru sprijinul acordat”, a declarat  liderul PSRM.

Igor Dodon a spus că a depus semnăturile astăzi, întrucît ieri a primit binecuvîntare de la Patriarhul  Moscovei şi al întregii Rusii, Chirill care i-a urat victorie în alegeri.

20160923-0032Totodată, Igor Dodon a lansat un apel tuturor concurenţilor să evite atacurile la persoană şi show-urile gratuite: “Noi vom evita să atacăm persoana, ci vom critica doar mesajele şi intenţiile oponenţilor noştri. Vom spune şi în campanie, vă spunem şi acum că atît unioniştii, cît şi reprezentanţii regimului oligarhic de la guvernare constituie un pericol pentru Republica Moldova. Regimul oligarhic a sărăcit ţara şi a cauzat criza financiară, iar unioniştii doresc dispariţia definitivă a republicii. Moldova are viitor doar dacă îi înlăturăm de la conducere pe oligarhi şi unionişti. Considerăm că un preşedinte statalist, un preşedinte de stînga, va fi un factor deosebit de important pentru înlăturarea oligarhilor şi a unioniştilor de la putere”.

De asemenea, candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al ţării, Igor Dodon a declarat că săptămîna viitoare va fi prezentat pe îndelete programul său politic, cu componentele sociale, economice, ideologice, spirituale, identitare, geopolitice. Iar începînd cu acea zi, va putea dezbate liber fiecare subiect în parte, aşa cum prevede legislaţia electorală.

Dodon şi-a exprimat încrederea că va învinge în aceste alegeri. “Mizăm pe un singur tur al acestor alegeri. Aşa va fi mai bine şi pentru bugetul ţării, şi pentru echilibrul social. Conform sondajelor, un singur tur este foarte posibil, cu o victorie convingătoare a candidatului socialiştilor. Aşa spun unii experţi şi sociologi. Aşa doresc şi mulţi cetăţeni. Oricum, sau în turul I, sau în turul II, noi vom cîştiga. Şi vă promit că voi asigura un viitor mult mai destoinic pentru Republica Moldova”, a conchis Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă