PSRM

26 iulie 2019

Igor Dodon a declarat despre necesitatea consultărilor cu mediul de afaceri înainte de aprobarea modificărilor fiscale

Președintele RM, Igor Dodon a declarat despre necesitatea consultărilor cu mediul de afaceri înainte de aprobarea modificărilor fiscale. De asemenea, a menționat că nu va promulga nici un proiect legislativ, dacă acesta nu a fost supus consultărilor publice cu mediul de afaceri și sindicatele.

“În spiritul dialogului pe care l-am stabilit cu mediul de afaceri și sindicatele din țară, pe parcursul ultimelor zile am avut mai multe comunicări cu exponenții unor sectoare economice, referitor la inițiativele cu caracter social-economic, lansate de mine săptămîna aceasta. Sunt bucuros să constat că inițiativele respective sunt susținute plenar de business și societate.

În același timp, reprezentanții asociațiilor de business m-au informat despre îngrijorările lor legate de unele măsuri de politici fiscale anunțate recent de ministerul finanțelor în contextul colaborării cu FMI. În activitatea mea, avînd drept prioritate susținerea mediului de afaceri și sporirea competitivității economiei naționale a țării, am convenit cu conducerea Guvernului și Parlamentului ca aceste măsuri să nu fie aprobate pe parcursul acestei sesiuni parlamentare.

Guvernul urmează să desfășoare în următoarele două săptămîni consultări publice ample cu reprezentanții sectoarelor economice vizate în acest pachet de modificări fiscale, condiționate de FMI. Totodată, am încurajat Guvernul să renegocieze cu această instituție financiară unele din condiționalitățile incluse în program.

După cum Vă informam anterior, Președinția va acorda o atenție deosebită asigurării procesului de consultare publică cu părțile interesate a proiectelor cu caracter regulatoriu, astfel încît să nu să se admită deteriorarea condițiilor de activitate economică. În context, am informat Executivul și Parlamentul că nu voi promulga nici un proiect legislativ cu impact regulatoriu, dacă acesta nu a fost supus consultărilor publice cu mediul de afaceri și sindicatele”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă