PSRM

09 octombrie 2014

Igor Dodon a avut o întrevedere cu liderul formaţiunii „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov

Astăzi, în cadrul vizitei de lucru la Moscova, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu preşedintele partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov. Menţionăm că, în vara acestui an, cele două formaţiuni au semnat un acord de colaborare, iar Serghei Mironov a participat la lucrările Congresului al XII-lea Extraordinar al PSRM.

În cadrul întrevederii, părţile au pus în discuţie situaţia creată în preajma alegerilor parlamentare din Moldova, precum şi acţiunile şi activităţile comune în cadrul programului de colaborare interpartinică. Igor Dodon a relatat despre intensificarea presiunilor asupra opoziţiei, despre impedimentele care pot să apară în procesul de votare a cetăţenilor Moldovei în Rusia. Potrivit lui Dodon, socialiştii continuă să insiste asupra necesităţii deschiderii unui număr suficient de secţii de votare în FR.

În conformitate cu sistemul automatizat de înregistrare a alegătorilor aflaţi peste hotare, lansat de Guvernul Moldovei, peste o jumătate din alegătorii înregistraţi se află anume pe teritoriul Rusiei, fapt confirmat de datele statistice, potrivit cărora aproximativ 700 mii de cetăţeni ai Moldovei se află pe teritoriul FR.

Liderul partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, a exprimat disponibilitate de a acorda sprijin în soluţionarea problemei menţionate imediat ce va fi cunoscut numărul secţiilor de votare şi localizarea acestora.

Vă amintim că Igor Dodon se află în Rusia cu o vizită de lucru, în cadrul căreia a  participat la Liturghia, consacrată aniversării a 700 de ani de la naşterea lui Serghie de la  Radonej, iar la sfîrşitul acesteia a avut o întîlnire cu Patriarhul Kirill. Cu prilejul aniversării Sfîntului, marcată la 8 octombrie, Igor Dodon va aduce în Moldova, în cadrul campaniei „Iubesc Moldova” o relicvă ortodoxă – icoana şi un fragment din moaştele Sfîntului Serghie de la Radonej. Timp de o lună, icoana se va afla în eparhiile Moldovei, după care va reveni la Lavra Sfintei Treimi din Serghie Posad.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă