PSRM

28 septembrie 2016

Igor Dodon a avut o întrevedere cu delegaţia Misiunii preelectorale a APCE

Astăzi, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din RM, şi Andrei Neguţa, ambasador, vicepreședintele fracțiunii PSRM, deputat socialist în Parlamentul RM,  au avut o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) condusă de Elisabeth Scheider-Schneiter din Elveția.

Igor Dodon a menţionat că în cadrul discuţiilor a atenţionat misiunea despre eventualele riscuri şi pericole care pot surveni în timpul scrutinului prezidenţial.

“În calitate de candidat la funcția de Președinte al R. Moldova, am discutat cu deputați din Franța, Suedia, Turcia, Austria, Andorra și am expus poziția noastră referitor la pregătirea scrutinului electoral, menționînd că exista următoarele riscuri, dificultăți și pericole:

1.Utilizarea resurselor administrative de către guvernanți;
2.Necesitatea monitorizării secțiilor de votare, inclusiv de către observatori internaționali;
3.Lipsa numărului suficient de secții de votare pentru cetățenii moldoveni care se află peste hotarele țării.” a declarat Dodon.

Totodată, liderul socialiştilor a spus că membrii misiunii au fost de acord cu poziția exprimată de el, şi au susținut că vor continua să critice decizia Guvernului și a CEC privind deschiderea numărului insuficient de secții de votare peste hotare.

Igor Dodon a menţionat că, colegii din țările europene s-au interesat de opinia socialiştilor privind participarea la alegerile prezidențiale a cetățenilor din Transnistria, Găgăuzia, cooperarea cu UE, precum şi necesitatea convocării unei reuniuni tripartite privind reluarea exporturilor mărfurilor moldovenești cu participarea RM-UE-FR.

În încheiere, Igor Dodon a spus că avem nevoie de o foarte atentă monitorizare a acestei campanii electorale şi a primit asigurarea că misiunea APCE va ține cont de riscurile pe care le-a expus în cadrul discuţiilor purtate.

Menţionăm că o delegație lărgită a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, formată din 21 de membri, a venit în Republica Moldova în perioada următoare, pentru a monitoriza procesul de votare în cadrul alegerilor prezidențiale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă