PSRM

08 mai 2020

Igor Dodon a anunțat scenariile posibile, în caz de destrămare a majorității parlamentară

Igor Dodon vede cîteva scenarii posibile, după plecarea mai multor deputați democrați. Unul dintre acestea este că majoritatea parlamentară va ajunge să fie formată din 51 de deputați PSRM și PDM. „Este la limită, dar acest minim asigură activitatea Guvernului Chicu”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.

Cel de-al doilea scenariu este destrămarea majorității parlamentare PSRM-PDM. „Pleacă din PDM atîția deputați, că vom coborî sub 51, atunci nu avem voturi în Parlament pentru a susține Guvernul”, a explicat președintele. Dacă majoritatea parlamentară se va destrăma, sunt cîteva opțiuni, ce ține de activitatea Guvernului.

“Prima opțiune, continuă Guvern minoritar. A doua opțiune, 51 sau 52, 53 de deputați iau decizia să dea vot de neîncredere Guvernului Chicu. În acest caz se începe perioadă de instabilitate, care poate duce la anticipate sau numirea altui Guvern. Dar eu cred că cei care au început aceste mișcări din interiorul și exteriorul țării au dorit instabilitatea”, a mai spus președintele.

Precizăm că astăzi patru deputați PDM au anunțat că părăsesc formațiunea. Este vorba despre Violeta Ivanov, Elena Bacalu, Oleg Sîrbu și Vladimir Vitiuc. Astfel, PDM a rămas în Parlament cu 17 deputați.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă