PSRM

17 septembrie 2020

Igor Dodon a anunțat cînd creditul rusesc ar putea ajunge în țară noastră

Creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro ar putea ajunge în Moldova pînă la sfîrșitul acestui an.

Președintele Igor Dodon a anunțat, în cadrul unei ediții speciale la Prime TV, că acordul de finanțare ar putea fi semnat de guvernele celor două țări în următoarele două-trei săptămîni.

Șeful statului a declarat că ministrul moldovean al Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a discutat miercuri, 16 septembrie, cu reprezentanții Ministerului rus de Finanțe, unde s-au punctat toți parametrii acestui acord.

”Cel mai probabil, săptămîna viitoare, va avea loc runda finală de negocieri asupra acestui acord. Cred că, real, la sfîrșitul lui septembrie-începutul lui octombrie, acest acord va fi semnat. Aceasta înseamnă că partenerii din Federația Rusă, în pofida situației dificile peste tot, se țin de cuvînt”, a spus președintele.

Șeful statului s-a arătat convins că în Parlamentul de la Chișinău se vor găsi suficiente voturi pentru ca acordul cu Federația Rusă să fie ratificat, astfel ca banii să ajungă în Moldova pînă la sfîrșitul anului.

Creditul rusesc de 200 de milioane de euro a fost blocat de Curtea Constituțională în urma contestațiilor depuse de deputații  PAS, PPDA, din Partidul Șor și grupul Candu.

Renegocierea contractului are loc în baza unor înțelegeri stabilite de președintele moldovean, Igor Dodon, cu autoritățile de la Moscova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă