PSRM

24 august 2021

Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare poporului Moldovei cu ocazia cele de-a 77 aniversare de la eliberarea Chișinăului de cotropitorii fasciști

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare poporului Moldovei cu ocazia cele de-a 77 aniversare de la eliberarea Chișinăului de cotropitorii fasciști:
– Adresez sincere felicitări poporului Moldovei cu ocazia cele de-a 77 aniversare de la eliberarea Chișinăului de cotropitorii fasciști în cadrul operațiunii victorioase Iaşi-Chișinău a trupelor sovietice împotriva Germaniei naziste. A fost învins un dispozitiv numeros al armatei germane care acoperea direcția balcanică, iar România – aliatul Germaniei naziste, a fost scoasă din război.
Pe teritoriul Moldovei a fost lichidat unul dintre cele mai barbare regimuri de ocupație, ale cărui victime au devenit zeci de mii de compatrioți de-ai noştri – reprezentanți ai diferitor popoare din țara noastră.
Sunt convins că cele două date semnificative legate de aceste file glorioase – Ziua Victoriei din 9 Mai și Ziua Eliberării Chișinăului de invadatorii naziști din 24 august – trebuie sărbătorite în țara noastră la nivel de stat. Consider absolut inacceptabilă falsificarea istoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei, devalorizarea faptei eroice a soldaților Armatei eliberatoare, egalarea veteranilor Armatei Roșii cu soldații armatei generalului Antonescu.
Poporul multinațional al Moldovei va păstra mereu memoria despre eroismul taților, bunicilor și străbunicilor noștri, care cu prețul propriei vieți au adus pacea pe pământul nostru. Îi felicit din suflet pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe copiii, nepoții și strănepoții lor.
Veşnică glorie soldatului sovietic învingător!
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă