PSRM

31 octombrie 2019

Igor Dodon: 25 de raioane au deja un acord privind crearea majorității PSRM – ACUM

Dacă una dintre părțile blocului „ACUM”, Platforma „Demnitate și Adevăr”, nu dorește să creeze majoritatea cu socialiștii în Consiliul municipal Chișinău, socialiștii pot crea această majoritate doar cu Partidul „Acțiune și Solidaritate”.

În același timp, în 25 de raioane din toată țara, a fost deja încheiat un acord preliminar privind crearea unei coaliții între PSRM și ACUM. Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la un post public de televiziune.

„La nivel local în 20-25 de raioane există o înțelegere de principiu privind crearea majorității în consiliile raionale și alegerea președintelui fie reprezentantul PSRM, fie reprezentantul blocului ACUM. Cred că în zilele următoare, mîine sau poimîine, vor avea loc ședințe și în unele raioane vor fi aleși președinții. Cred că așa este corect. Am sugerat acest lucru – astfel încît ceea ce este la nivel central să fie și la nivel local”, a declarat șeful statului.

De remarcat că a doua zi, după primul tur din 20 octombrie, Președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi a lansat o invitație oficială blocului ACUM de a crea majoritatea și la nivel local.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă