PSRM

20 octombrie 2021

Guvernul ignoră proiectul BCS pentru alocarea unui ajutor de 51 de milioane de lei agricultorilor

Majoritatea PAS a respins din nou propunerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu privire la compensarea pierderilor agricultorilor înregistrate în urma calamităților din vara trecută. Suma ajutorului care se propune a fi alocat fermierilor se ridică la 51,3 milioane de lei.

Inițiativa însă nu a fost susținută, miercuri, de deputații PAS din comisia economie, buget și finanțe. Președintele comisiei, deputatul PAS Dumitru Alaiba, a declarat că agricultorii trebuie să aștepte avizul Guvernului.

Vicepreședintele comisiei, deputatul BCS, Petru Burduja, a atras atenția că proiectul a fost înregistrat încă la începutul lunii august, când un litru de motorină costa 13 lei, iar acum acesta a depășit 18 lei.

Parlamentarul a menționat că agricultorii nu au timp să aștepte, iar Guvernul era obligat, potrivit legii, să dea aviz în 30 de zile de la data înregistrării inițiativei în Parlament.

”Eu aș aștepta, doar că atunci motorina era 13 lei, astăzi este 18 lei. Dar noi îi impunem pe agricultori să aștepte. De aceea și insistăm să examinăm și să includem în ordinea de zi ca să dăm un mesaj clar”, a spus Burduja.

Amintim, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a insistat la votul din Parlament pentru rectificarea bugetului ca să fie incluse și cheltuielile de 51,3 milioane de lei pentru acordarea compensațiilor agricultorilor. Ministrul Finanțelor, Dumitru Budeanschi, a respins categoric această propunere, fiind susținut și de deputații PAS. Tot atunci, majoritatea PAS a votat pentru alocarea suplimentară a peste 2 milioane de lei pentru salariile angajaților de la Președinție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă