PSRM

01 octombrie 2021

Guvernul Gavrilița a spus un NU ferm la solicitarea deputaților BCS de a acorda compensații agricultorilor afectați de intemperii

Ministrul Finanțelor din Guvernul PAS, Dumitru Budeanschi, a respins categoric, vineri, propunerea deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de a accepta la rectificările bugetare realocarea sumei de 51,3 milioane de lei pentru compensarea pierderilor înregistrate de agricultori în urma calamităților naturale din aprilie-iulie.

Socialistul Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei agricultură și industria alimentară, l-a întrebat în cadrul dezbaterilor asupra rectificărilor la bugetul pentru anul în curs dacă proiectul BCS va fi acceptat ca să fie inclus ca un amendament pentru lectura a doua.

”Care este poziția dumneavoastră ca să transformăm acest proiect în amendament la lectura a doua și să suplinim bugetul de stat cu suma care urmează să fie acordată ca și compensație. Sunteți de acord cu această propunere?”, a întrebat deputatul socialist.

”Nu, desigur. Noi trebuie să mergem pe aprobarea actelor legislative”, a răspuns ferm ministrul PAS.

Proiectul propus de BCS încă în luna august prevede alocarea a 51,3 milioane de lei din bugetul de stat drept despăgubiri agricultorilor care au înregistrat pierderi în urma calamităților naturale din aprilie-iulie.

Refuzul ministrului Finanțelor de a aloca bani pentru agricultori vine în contextul în care Guvernul va suplini bugetul Președinției cu peste 2 milioane de lei pentru cheltuieli suplimentare de personal.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă