PSRM

11 mai 2020

Guvernul are în continuare susținerea majorității parlamentare

În ciuda încercărilor de destabilizare a situației din țară, majoritatea parlamentară susține în continuare Guvernul învestit în noiembrie 2019. Cele 2 partide au discutat ieșirea din starea de urgență, anularea restricțiilor, precum și ultimele schimbări pe scena politică, și au menționat că vor acorda și în continuare susținere Guvernului, care își respectă, în mare parte, angajamentele luate.

PD și PSRM consideră nocivă și contraproductivă destabilizarea situației la nivel politic, având în vedere criza din sănătate și economie. Totodată, majoritatea parlamentară își exprimă nedumerirea față de acțiunile și declarațiile anumitor actori politici care au crescut politic pe subiectul furtului miliardului și corupției, iar astăzi nu văd nicio problemă în a se alia cu cei care au stat în spatele acestor fărădelegi, criticate inclusiv de partenerii noștri de dezvoltare.

În cadrul întrevederii de astăzi, majoritatea parlamentară a fost informată despre intenția Guvernului de renegociere a acordului de creditare cu Federația Rusă. Deputații au scos în evidență necesitatea identificării unor noi surse de finanțare. În acest sens, au fost discutate progresele pe condiționalitățile impuse de Uniunea Europeană pentru acordarea tranșei II din asistența macro-financiară. Părțile au reiterat disponibilitatea de a le îndeplini în regim prioritar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă