PSRM

17 ianuarie 2020

Guvernul a început realizarea inițiativelor sociale ale Președintelui

Premierul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință la Guvern, unde s-a discutat despre aprovizionarea cu apă potabilă a localităților din raionul Hîncești. Ședința a avut loc la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon. Șeful statului a anunțat, în această săptămînă, patru inițiative prezidențiale care prevăd lansarea a patru programe de stat, unul dintre ele – aprovizionarea cu apă potabilă a tuturor localităților rurale din țară.

La ședința de la Excutiv au partivipat reprezentanții administrației locale de nivelul I și II din Hîncești, ai ministerelor și agențiilor de stat. Autoritățile locale din Hîncești au anunțat că proiectul de asigurare cu apă potabilă a 11 sate din raion, lansat acum 7 ani, se tergiversează din cauza antreprenorului care cere majorarea valorii contractului cu încă 23 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul de asigurare cu apă potabilă a 11 localități din raionul Hîncești, amplasate în lunca rîului Prut, finanțat de Fondul Ecologic Național.

Proiectul a demarat în anul 2013 și nu este finalizat pînă în prezent, din cauza incapacității agentului economic contractat. Pînă la această etapă, în cadrul proiectului au fost valorificate 37 de milioane de lei.

Ion Chicu a declarat că Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare pentru ca acest proiect să fie încheiat cu succes într-un timp cît mai scurt. Premierul a anunțat că sunt mai multe proiecte lansate în domeniul aprovizionării cu apă, care din păcate au fost prost gestionate. Ion Chicu susține că toate aceste programe vor fi revitalizate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă