PSRM

31 martie 2022

Guvernatorul BNM prognozează noi scumpiri: Vom fi nevoiți să schimbăm lanțul de aprovizionare din Est spre Vest, iar acolo produsele ar putea fi mai scumpe

Republica Moldova se va confrunta cu un nou val de scumpiri. Anunțul a fost făcut de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, în plenul Parlamentului. Armașu a explicat că acest lucru se datorează faptului că unele produse importate anterior din Rusia, Ucraina și Belarus vor fi înlocuite cu cele din Uniunea Europeană.

„Probabil vom avea presiuni suplimentare inflaționiste, pentru că vom fi nevoiți să schimbăm lanțul de aprovizionare din Est spre Vest, la unele produse, iar acolo produsele ar putea fi mai scumpe. Asta ar fi o presiune suplimentară inflaționistă, venită din afară”, a explicat Octavian Armașu.

Precizăm că la solicitarea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, este audiat, astăzi, în plenul Parlamentului, cu privire la situația pe piața bancară din Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă