PSRM

15 decembrie 2020

Grupul de lucru privind Găgăuzia, întrunit în ședință, a fost salutat de Speakerul Zinaida Greceanîi

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituţionale, a funcţionalităţii unităţii teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia s-a întrunit, astăzi, în ședință.

Pe lângă membrii Grupului de lucru, condus de copreședintele din partea Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, și copreședintele din partea Adunării Populare a Găgăuziei, Gheorghi Leiciu, la ședință au participat Bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, și Președintele Adunării Populare, Vladimir Kîssa. De asemenea, a fost prezentă Ambasadoarea  Suediei în Moldova, Anna Lyberg, precum și reprezentanți ai Organizației „Inițiativa privind gestionarea crizelor” (CMI).

În cuvântul de salut, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a remarcat succesele obținute în activitatea Grupului de lucru pentru Găgăuzia și le-a mulțumit membrilor acestuia pentru realizările anului 2020.

În același timp, Speakerul și-a exprimat speranța că participanții grupului vor continua discuțiile constructive, călăuzindu-se de interesele naționale ale Republicii Moldova și ale statalității țării.

Președintele Legislativului a subliniat că este important ca toate fracțiunile să ajungă la un consens larg privind adoptarea, în lectură finală, a celor trei proiecte de lege elaborate de membrii Grupului comun de lucru al Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Populare a UTA Găgăuzia.

Proiectele au drept scop îmbunătățirea comunicării între autoritățile centrale și autoritățile Autonomiei și setează acțiuni comune pe direcții importante sociale, economice și juridice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă