PSRM

20 octombrie 2023

Grigore Novac către Recean: La ce țară vă gândiți atunci când vorbiți despre așa-numitele „succese”?

Deputatul BCS, Grigore Novac a remarcat doza de umor cu care guvernul Recean și-a condimentat raportul dedicat moțiunii de cenzură, prezentat în Parlament, deoarece ”nu este clar la ce țară s-au referit miniștrii atunci când au vorbit despre așa-numitele „succese”.

Deputatul a atras atenția asupra faptului că Guvernul consideră corupția, justiția și războiul drept cauzele crizei din țară. ”Dar cine, dacă nu guvernul însuși, implementează reforma justiției? Și cine este de vină pentru eșecul acestei reforme? Cine este sursa corupției, dacă nu membrii guvernului înșiși – nu luați mită și nu va exista corupție. Iar războiul care a afectat cu adevărat situația din țară este războiul PAS împotriva propriului popor”, a spus Grigore Novac.

Deputatul a comentat declarațiile pline de patos ale membrilor cabinetului despre salarii, „șantaj energetic”, prețul pâinii, drumuri reparate, apă potabilă de înaltă calitate, sprijin pentru afaceri etc., remarcând că, vorbind despre probleme, miniștrii, de regulă dau vina pe toate guvernele anterioare, deși ei înșiși au făcut parte din ele.

„Spuneți că nu s-a făcut nimic timp de 30 de ani, dar toți ați făcut parte din guvernele precedente!” Recean era ministru de Interne în momentul când se fura miliardul, Grosu și Sandu erau la putere când era concesionat aeroportul. „Culmea, un ministru aici spunea că Aeroportul a fost dat în concesiune de către noi! Așa e de rea situația la voi? Chiar nu mai țineți minte nimic?”- s-a indignat deputatul.

Grigore Novac a subliniat că votul de neîncredere a fost înaintat pe probleme concrete, dar miniștrii au vorbit despre orice, fără ca să răspundă la întrebările acordate și au transformat ședința Parlamentului într-un spectacol de doi bani.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă