PSRM

30 martie 2023

Grigore Novac: nu există argumente pentru prelungirea stării de urgență

Deputatul BCS, Grigore Novac, referindu-se la prelungirea stării de urgență, a amintit că starea de urgență în domeniul sănătății, care a fost introdusă în timpul pandemiei, a fost justificată și susținută atât de opoziție, cât și de guvernare. La începutul anului trecut, fracțiunea BCS, de asemenea, a susținut introducerea stării de urgență, „pentru că există lucruri pe care nu vrem să le politizăm”.

„Dar care sunt argumentele pentru actuala stare de urgență? Domnul prim-ministru a menționat că Parlamentul funcționează perfect, că există o majoritate parlamentară care susține toate politicile cabinetului de miniștri. Atunci ce pârghii suplimentare mai oferă starea de urgență?”- a întrebat deputatul.

Grigore Novac a menționat că, într-adevăr, există unele riscuri legate de operațiunile militare din țara vecină, în special pericolul migrației ilegale, amintit de Premier. „Dar pentru aceasta există structuri de stat care se descurcă perfect cu funcțiile lor. Și trebuie să acționeze indiferent dacă există sau nu stare de urgență. Aceasta este responsabilitatea lor directă”, a subliniat Grigore Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă