PSRM

15 februarie 2019

Grigore Novac: Vom iniția reducerea tarifului pentru căldură

În 2018, fracțiunea Partidului Socialiștilor a propus în Parlament introducerea unor amendamente la Legea Nr.303, privind serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, conform căruia furnizorul va trebui să încheie direct contracte cu consumatorii. În pofida acestui fapt, legea nu este respectată, contractele individuale nu sunt încheiate cu toți consumatorii.

Candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția uninominală Nr.31, Grigore Novac, a anunțat vineri, în cadrul conferinței de presă că, potrivit Legii Nr.303, consumatorii trebuie să plătească suplimentar cubii de apă.

“Calcularea se face în baza tarifelor pentru apă,  conform volumului de apă înregistrat la contoarele  instalate în apartamente și la cel comun instalat la tranșamentul blocului care redistribuie integral volumul. Cota acumulată depinde de datele de pe contorul comun. Cum putem noi în principiu să luptăm cu această hoție legalizată? Unica soluție pentru combaterea facturării frauduloase a cotei părți la apa potabilă este, obligarea furnizorului să încheie contracte individuale cu toți proprietarii în parte”, a afirmat Novac.

Potrivit acestuia, după alegeri, în noua componență a Parlamentului, socialiștii vor propune o inițiativă legislativă pentru anularea Legii Nr.303.

De asemenea, candidatul la funcția de deputat a afirmat că, fracțiunea PSRM a cerut revizuirea tarifului pentru energia termică în Parlament. Însă Partidul Democrat și aliații săi au blocat această inițiativă.

“Considerînd că prețurile la gazele naturale au fost reduse, noi în noul Parlament vom propune revizuirea costului unei gigacalorii pentru căldură”, a subliniat Novac. De asemenea, el a arătat facturile de la Termoelectrica, unde pe verso, au fost tipărite mesaje prin intermediul cărora este făcută agitație pentru candidatul PDM în circumscripția uninominală Nr.31, Chiril Gaburici.

“Pentru mine personal este straniu să văd cum Termoelectrica este atrasă în campania electorală. Vedem cum pe clădirea întreprinderii sunt instalate banere care conțin mesaje cu privire la chemarea la vot pentru un partid anumit. Și nuștiu de ce, CEC nu atrage atenția la această încălcare, chiar dacă am depus mai multe sesizări în acest sens. Este ciudat cînd aceștia nu observă încălcări evidente. În plus, Gaburici, împreună cu candidatul de la Partidul Șor, au lipit pe toți stîlpii afișele sale publicitare. Dacă nu faceți în oraș curat, cel puțin nu-l murdăriți mai tare”, a declarat candidatul PSRM, Grigore Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă