PSRM

21 martie 2024

Grigore Novac: Votarea prin corespondență nu vă va ajuta să tergiversați detronarea Maiei Sandu și a partidului PAS

Astăzi, de la tribuna Parlamentului, deputatul BCS, Grigore Novac, a acuzat guvernarea de promovarea unui proiect menit să fraudeze alegerile, referindu-se la proiectul pilot de introducere a votului prin corespondență.

Grigore Novac a menționat că în cadrul unor dezbateri pe marginea proiectului, toate partidele participante s-au pronunțat împotriva implementării proiectului și modificării legislației electorale.

De asemenea, deputatul PSRM a criticat faptul că prin oferirea votului prin corespondență doar conaționalilor noștri din Canada și SUA, sunt discriminați cetățenii noștri din alte state, inclusiv din Europa: ”Noi nu suntem împotriva diasporei, dar suntem împotriva că voi diferențiați diaspora în buni și ai voștri, iar pe cei din Europa i-ați dat de-o parte”.

Totodată, Grigore Novac a atras atenția cât de neprofesionist a fost grupul de lucru de elaborare a proiectului, care a inclus un inginer, un jurnalist și șeful grupului – un muzician cu o vastă experiență în domeniul concertistic. ”Un document atât de important trebuie elaborat de profesioniști și nu de persoane care habar nu au și nu știu să răspundă la întrebările acordate”.

Parlamentarul socialist i-a atenționat pe cei din PAS că toate manipulările lor nu le vor ajuta sub nicio formă să tergiverseze detronarea Maei Sandu și a Partidului PAS. ”Este o chestiune de timp. Pentru că chiar și prin corespondență, diaspora deja o să voteze împotriva voastră”, a punctat Grigore Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă