PSRM

23 decembrie 2022

Grigore Novac și Yan Wenbin au deschis un teren de sport multifuncțional în or. Soroca

Grigore Novac, președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații Interetnice, membru al Comitetului Executiv al PSRM, împreună cu Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Alla Pilipețcaia, deputat PSRM, Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca și Lilia Pilipețcaia, primarul mun. Soroca, au participat la ceremonia de deschidere a unui teren de sport multifuncțional în orașul Soroca, construit cu sprijinul grupului de prietenie civilă din or. Wuhan, China.

În cuvântul său de salut, Grigore Novac a remarcat nivelul înalt de interacțiune din cadrul parteneriatului strategic dintre Soroca și Wuhan, stabilit în august curent.

„Exprimăm sinceră și profundă recunoștința poporului chinez și personal domnului Ambasador, Yan Wenbin, pentru sprijinul acordat tinerei generații din Soroca și pentru acest dar adus orașului. Cooperarea interregională este cel mai eficient instrument pentru menținerea relațiilor de prietenie interstatale și interpartinice și vom depune toate eforturile în vederea menținerii și amplificării acestei colaborări.”

Oaspeții au vizitat cetatea Soroca, Colegiul de Arte ”Nicolae Botgros” din localitate, întreprinderile locale de depozitare și prelucrare a fructelor și legumelor, disponibile să exporte produse în China.

În octombrie curent, orchestra Consiliului Raional Soroca a participat la Festivalul Internațional de muzică din Wuhan, China.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă