PSRM

19 noiembrie 2019

Grigore Novac i-a răspuns lui Andrei Năstase: Nu justiție independentă vă trebuie vouă, ci o bîtă politică împotriva concurenților!

Deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Grigore Novac a adresat o scrisoare deschisă EX primarului general al capitalei, EX Ministrului de Interne, EX viceprim-ministrului, domnului Andrei Năstase.

Domnule exDeToate, cunoaștem cît de mult v-ați dorit funcția de procuror general, iar dacă ați văzut că nu o puteți lua pentru dvs, ați încercat să o luați prin persoane interpuse, iar motivele pentru care sunteți atît de împătimit dupa această funcție este că vă doriți cu disperare să fiți măcar un mic Plahotniuc. Cît ar suna de ciudat, omul pe care îl urîți atît de tare, vă inspiră comportamentul. Sunteți contaminat de ideea de a fi ca Plahotniuc, vă visați în locul lui, ca influență și bogăție, și se vede asta cu ochiul liber. Atît de mult l-ați urît și ați vorbit despre schemele lui încît ați ajuns să vă îndrăgostiți de metodele lui de a controla scena politică prin dosare penale.

Ați reușit pînă acum să fiți o parodie nereușită a lui Plahotniuc, dar mărturisesc că faceți progrese spre mai mult. Același tip de șantaj cu dosare penale, aceleași încercări de a influența politic oameni din procuratură, același mod de a amenința partenerii sau oponenții politici cu dosare. Se spune că înainte cu o zi de demiterea Guvernului ați făcut presiuni pe procurori să facă dosare unor deputați PSRM și președintelui țării, în speranța că prin asemenea dosare politice reușiți să șantajați deputații PSRM să voteze cum doreați dvs. Despre acest subiect vom mai vorbi, acumulăm informații și pe urmă vedem și ce răspundere urmează să purtați eventual pentru asta sau pentru alte ilegalități.

Altceva e acum important, modul in care dvs și șefa dvs Maia Sandu vă developați zi de zi și demonstrați de ce ați vrut atît de mult să instalați în funcție un procuror general care să vă fie aservit și să facă dosare la comandă, să vă ajute să vă eliminați din cale concurenții politici. Încercarea disperată cu care insistați în continuare să impuneți fabricarea unor dosare penale deputaților PSRM și președintelui țării arată foarte clar ce sarcină urma să aibă viitorul procuror general selectat în sediile PAS si PPDA. Nu justiție independentă vă trebuie vouă, nu concursuri, nu un procuror independent ați vrut, dar o bîtă politică cu care să reușiți sa distrugeți PSRM. Și v-ați lovit cu bîta asta singuri în frunte!

De ce aveți nevoie atît de disperată de un procuror general al vostru personal? Răspunsul e simplu și se vede în rezultatele voastre. Nu sunteți în stare să faceți politică, nu sunteți în stare să guvernați, nu sunteți în stare să activați într-un parteneriat politic, iar asta vă face să fiți necompetitivi politic și să căutați alte soluții pentru a vă elimina partenerii politici. Nu vă sună cunoscut? Nu simțiți măcar o umbră a lui Plahotniuc cu așa metode?

Ceea ce vă propun este să încetați acest șantaj politic mizerabil asupra PSRM și a președintelui țării, să încetați cu presiunile politice asupra instituțiilor de drept, să încetați să folosiți metode murdare în politică, să încetați să ne mai jigniți electoratul, pentru că dacă o să continuați cu astfel de abuzuri, răspunsul nostru politic și al membrilor și simpatizanților noștri din toată țara va fi unul pe măsură.
Stați cuminte în banca dumneavoastră de consilier municipal, bucurați-vă de cea de-a 5-a sau a 6-a funcție publică din ultima jumătate de an. Demonstrați măcar acolo că puteți face ceva în afară de spume la gură.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă