PSRM

28 mai 2020

Grigore Novac: După ce au blocat ajutorul din partea Rusiei, acum deputații Maiei Sandu încearcă să facă mare fum despre creditele UE

PSRM vrea ca suportul financiar oferit de Uniunea Europeană să fie acordat pentru medici și tot sistemul medical, pentru drumuri și apeducte, pentru fermieri, pentru crearea noilor locuri de muncă, dar nu pentru ONG și mass-media, care o promovează pe Maia Sandu. Despre aceasta a scris deputatul socialist Grigore Novac pe Facebook.

„Sperăm ca UE să transfere suportul bugetar direct promis anterior, pentru angajamentele pe care Moldova deja le-a realizat. În același timp, înțelegem că PAS insistă ca să mai vină milioane de euro de la europeni pentru ONG-urile și presa politizată, care lucrează în regim non-stop în favoarea Maiei Sandu și PAS, nu pentru poporul nostru, nu pentru Moldova”, a scris Novac.

Novac mai scrie că deputații PAS speculează pe seama acestui ajutor, încercând să obțină dividende politice.
“După ce au blocat ajutorul din partea Rusiei în valoare de 200 de milioane de euro (aproape 4 miliarde de lei), bani care urmau să ajungă pentru finanțarea sistemului medical, pentru drumuri locale și naționale, pentru a sprijini agricultorii etc., acum deputații Maiei Sandu încearcă să facă mare fum despre creditele anunțate de Uniunea Europeană pentru Moldova”, a mai scris Grigore Novac.

Parlamentarul a subliniat că Guvernul de la Chișinău a realizat condiționalitățile impuse de UE, pentru o nouă tranșă de suport macro-financiar, dar din mers au apărut noi condiționalități politice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă