PSRM

22 iunie 2022

Grigore Novac: Curtea Constituțională creează precedente periculoase pe viitor atunci când respinge sesizările opoziției

Despre aceasta a vorbit Grigore Novac, deputat socialist, membru al comitetului Executiv al PSRM în cadrul emisiunii ”Tema” de la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

Potrivit lui Grigore Novac, șansa ca Înalta Curte să respingă sesizarea depusă recent de deputații PSRM cu privire la controlul constituționalității unor prevederi ale Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova sunt foarte mari, în pofida la toate aspectele juridice consfințite atât în jurisprudența CEDO cât și în Codul jurisdicției constituționale. În opinia deputatului, o astfel de atitudine în raport cu opoziția creează precedente periculoase pe viitor.

”Cel mai grav lucru care se poate întâmpla este că prin astfel de manifestări ale Înaltei Curți se creează precedente pentru viitor. Lucrurile se schimbă, așa cum se va schimba și componența Curții Constituționale și atunci bumerangul este inevitabil, și-i va lovi pe cei care au promovat astfel de manifestări. Și aceste precedente ne vor împiedica foarte mult să avansăm în ceea ce numim noi justiție corectă, jurisprudență corectă și în decizii luate corect, obiectiv și multilateral”.

Novac a solicitat Curții Constituționale să respecte în deciziile sale buchea legii și jurisprudența internațională.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă