PSRM

08 decembrie 2021

Grigore Novac: Au refuzat să majoreze salariile medicilor, dar au dublat salariile judecătorilor CC până la 82 000 lei

Avem o guvernare nesimțită! Astfel deputatul socialist Grigore Novac a calificat acțiunile majorității PAS, care a dublat salariile judecătorilor Curții Constituționale până la 82 000 de lei.

„Au majorat vârsta de pensionare ca să economisească bani, impunând oamenii să lucreze și să plătească impozite până sunt aproape cu un picior în groapă, au refuzat să majoreze salariile medicilor și angajaților în medicină, au dat printre degete o majorare de 300 de lei la profesori, dar au dublat salariile judecătorilor Curții Constituționale până la 82 000 de lei pe lună. Stimați cetățeni, aceste salarii nesimțite, ca și majorarea salariilor Maiei Sandu, al Nataliei Gavrilița, al miniștrilor și deputaților cu până la 1500 de lei pe lună, se plătesc din banii voștri”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Grigore Novac susține că prin acest gest, „Maia Sandu și-a răsplătit din banii poporului supunerea Curții Constituționale”.

„La ședința de luni a Parlamentului, când s-a discutat în lectura a doua proiectul bugetului de stat pentru 2022, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut bani pentru majorarea salariilor personalului medical, am cerut o majorare mai mare pentru cadrele didactice, pentru ajutorul fermierilor, am cerut bani pentru reparația grădinițelor, școlilor, spitalelor și a caselor de cultură din țară, am cerut bani pentru reparația drumurilor, construcția apeductelor și iluminat stradal. Toate solicitările noastre au fost respinse. Dar bani pentru salarii de 82 000 de lei pentru judecătorii Curții Constituționale, au găsit imediat. Nesimțire!”, mai scris parlamentarul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă