PSRM

16 decembrie 2022

Grigore Novac a participat la o conferință internațională cu privire la colaborarea interparlamentară a statelor CSI

Grigore Novac, președintele Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, membru al Comitetului Executiv al PSRM, a participat la conferința internațională ”Rolul interacțiunii fracțiunilor partidelor politice în colaborarea interparlamentară a statelor membre CSI”, organizată de Comitetul Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, care s-a desfășurat la Moscova.

În luarea sa de cuvânt, Grigore Novac a menționat că, în pofida situației turbulente din regiune, precum și a sabotării directe de către actuala guvernare din Moldova a oricărei interacțiuni în cadrul CSI, legăturile stabilite și înțelegerea reciprocă existentă între partidele și fracțiunile din Parlamentele statelor CSI continuă să funcționeze în beneficiul țărilor și a cetățenilor noștri.

”În condițiile actuale, instituțional Moldova, din păcate, nu participă activ la dezvoltarea și extinderea cooperării, nu folosește oportunitățile existente în spațiul CSI, dar Partidul Socialiștilor, precum și fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor mereu au pledat pentru menținerea tuturor legăturilor cu CSI și continuăm să considerăm Comunitatea drept una din cele mai importante organizații unde Moldova trebuie să participe activ”, a subliniat Grigore Novac.

Totodată, Grigore Novac a remarcat că Partidul Socialiștilor are semnate acorduri de cooperare cu partidele de forță din parlamentele mai multor state membre ale Comunității. Potrivit lui, aceste acorduri cuprind un spectru larg de colaborare în domeniul politic, economic, umanitar.

”Această cooperare ne permite, de asemenea, să oferim asistență cetățenilor simpli să contribuim la soluționarea problemelor lor”, a concluzionat Novac.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă