PSRM

28 octombrie 2020

Gaik Vartanean: Alegerile vor fi cîștigate de cel care se bazează pe forța și susținerea poporului și nu pe sprijinul din străinătate

Cu cît data alegerilor prezidențiale se apropie, cu atît mai multe reproșuri reciproce se aud atît din partea celor dreapta, cît și celor din stînga: în proces se implică din străinătate. Dar aceasta este o încălcare a Codului Electoral. Comentariu a fost făcut pentru eNews de către Gaik Vartanean, deputat în Parlamentul RM, din partea fracțiunii PSRM.

„Evident, declarațiile unor funcționari europeni și oficiali din unele țări în favoarea unuia dintre candidați pot fi calificate drept interferență în alegeri. Mă îndoiesc că aduc ceva nou sau ajută în vreun fel pentru a crește șansele principalului candidat „de dreapta”. Sute de organizații neguvernamentale primesc finanțare din partea Occidentului pentru a critica sau „distruge” forțele politice inacceptabile și pentru a ajuta candidatul pro-occidental de dreapta. Desigur, aceasta este o interferență în alegeri, dar nu decisivă”.

Deputatul consideră că atîta timp cît societatea moldovenească, cetățenii țării pot separa politicienii care propun, implementează, creează și construiesc de cei a căror sarcină este doar de a răsturna și distruge, nici o încercare de a interveni nu va afecta alegerile.

„Alegerile vor fi cîștigate de cel care se bazează pe forța și susținerea poporului și nu pe sprijinul din străinătate printr-o rețea de organizații plătite și experți”, este convins Vartanean.

Sursa: enews.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă