PSRM

05 noiembrie 2020

Gaik Vartanean este convins că susținătorii lui Usatîi vor face alegerea corectă

În ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Moldova, experții și analiștii politici continuă să facă previziuni despre cine va cîștiga.

Cu privire la acest subiect s-a expus și deputatul PSRM Gaik Vartanean, transmite enews.md

„Fără îndoială, încercările Maiei Sandu la ultima cursă de o sută de metri de a cuceri inimile alegătorului vorbitor de limbă rusă cu cîteva videoclipuri și fraze în limba rusă în discursurile sale par false și nefirești. Cu un anumit atașament al cetățenilor față de unul sau alt politician, nu poți înlătura sistemul lor de valori și să presupui că este atît de ușor să-i atragi într-o altă tabără ideologică.

Excluderea limbii ruse din programa școlară, cuvintele despre Antonescu și declarațiile cu privire la votarea „pentru” unire, dacă se va ajunge pînă aici – aceste fapte o caracterizează pe adevăratul politician Maia Sandu. Ea nu este controlată de strategii săi politici, care o protejează de gafe și cuvinte care pot ofensa vorbitorii de rusă și, în general, reprezentanții diferitelor grupuri etnice care trăiesc în Moldova”, a spus deputatul.

Vartanean este convins că susținătorii lui Usatîi, ca oameni care disting perfect falsul de realitate, vor face alegerea corectă, pe baza a ceea ce poate deveni Moldova dacă Dodon cîștigă și invers, dacă cîștigă Sandu.

„Aceștia își vor exprima preferințele personale pentru politicieni în cadrul alegerilor parlamentare. Ei bine, bătălia dintre două tabere, predicarea unui sistem diferit de valori, abordare diferită a istoriei, a limbii ruse, a importanței unor bune relații cu Rusia, a statalității, a istoriei Moldovei, a valorilor familiale tradiționale și multe alte lucruri – alegerea între Dodon și Sandu este evidentă”, este convins deputatul.

enews.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă