PSRM

05 ianuarie 2021

Gaik Vartanean: Sandu și echipa sa nu au încă o planificare politică strategică

Reacția președintelui este contradictorie: pe tot parcursul anului, ea, PAS și Platforma DA au criticat constant Guvernul condus de Ion Chicu și i-au cerut demisia. Și când premierul a anunțat acest lucru, Maia Sandu vrea să-i oblige pe miniștrii din PSRM să rămână în funcție. Ce înseamnă acest lucru? Și care este această politică incoerentă? Despre acest lucru a declarat pentru eNews, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, Gaik Vartanean.

„Aceste acțiuni și declarații ale partidului prezidențial PAS confirmă clar și fără echivoc faptul că Maia Sandu și echipa sa nu au pregătită încă planificarea politică strategică. Pur și simplu, echipa ei nu înțelege că, pentru a crește numărul deputaților lor în Parlament după alegerile anticipate, ei sunt gata pentru orice, inclusiv pentru haos politic. Acesta va apărea  în cazul în care aceștia nu vor putea oferi un plan clar pentru ca toate forțele politice să ajungă la alegeri anticipate fără a afecta țara”.

Vartanean a amintit că o încercare de a renunța la responsabilitate și de a o transfera asupra altora, așa cum încearcă acum echipa lui Sandu, am văzut-o acum un an, când a părăsit Guvernul și țara.

„Dar chiar afirmația întrebării conform căreia mai întâi„ guvernul – trebuie să plece! ”, Apoi„ nu – să rămână … ”spune fie că sunt incompetenți, fie pur și simplu demonstrează egoismul lor politic. Din anumite motive, Sandu crede că toate autoritățile și toți politicienii trebuie să îi creeze condiții confortabile, astfel încât să poată maximiza numărul de deputați și cât mai repede posibil. Dorința ei este de înțeles”.

Deputatul consideră că acest lucru nu e posibil în politică.

„Începând din ziua în care a fost inaugurat, rolul principal al președintelui a fost acela de a asigura cea mai eficientă guvernare a statului și nu de a ajusta clasa politică și toate structurile statului pentru a se potrivi nevoilor sale politice”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă