PSRM

18 iunie 2019

Gaik Vartanean: Justiția este o chestiune de timp și de voință politică pe care o are noua guvernare

Ceea ce s-a întîmplat în ultimile săptămîni în Moldova este o batjocură la adresa societății și a oamenilor. Despre aceasta a declarat deputatul PSRM, Gaik Vartanean, în cadrul discursului său de la tribuna parlamentară. El a menționat că această batjocură a început cu mult timp în urmă, reamintind, în special, tragedia din „Pădurea Domnească”, „furtul secolului” și anularea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău.

„Ceea ce s-a întîmplat în ultimile săptămîni este dincolo de bine și rău. Voi, democrații ați batjocorit nu doar cetățenii noștri, dar și comunitatea internațională. Judecătorii Curții Constituționale au pus țara în pragul unui război civil. Conform informațiilor noastre, pe care trebuie să le verificăm, unii judecători nu au fost deloc în țară cînd, sub semnătura lor au fost publicate pe site-ul CC deciziile”, a menționat el.

De asemenea, Vartanean a reamintit declarațiile unor deputați PDM – de exemplu, Corneliu Dudnic, care a spus că „fie vor exista alegeri anticipate pașnice, fie vom merge conform scenariului ucrainean”. Prin anularea alegerilor din Chișinău, democrații au încercat să anuleze și alegerile din 24 februarie, însă nu au reușit, a menționat socialistul. În același timp, el a subliniat că societatea are nevoie de informații complete despre ceea ce s-a întîmplat, precum și despre ce pedeapsă va fi aplicată și ca informația să fie pusă la dispoziția oamenilor este datoria deputaților noii majorități parlamentare.

“În ultimii 10 ani, oamenii s-au obișnuit că parlamentul și clasa politică de la guvernare să nu acționează în interesul cetățenilor. Din păcate, în ultimii ani, clasa politică de la guvernare a acționat în interesul unei persoane și a oamenilor apropiați acesteia. Unii dintre ei se află astăzi în sală, restul – fie în munții Alpi, fie pe plajele însorite din Miami sau în cartierele de lux din Londra. Dar cred că problema justiției și a întoarcerii criminalilor este o chestiune de timp și de voință politică pe care acest parlament, Guvern, noua clasă politică o are și, cel mai important, societatea are o astfel de cerere. Și trebuie să ne conformăm cu această cerere”, a spus el.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă