PSRM

19 iunie 2021

Gaik Vartanean va participa la monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Armenia

În perioada 18-21 iunie curent, deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, președintele Grupului de prietenie cu Armenia, Gaik Vartanean va participa la monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Armenia. Acestea se vor desfășura duminică, 20 iunie 2021.

În calitate de observator, deputatul va face parte din misiunea Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI) de monitorizare a alegerilor.

Programul vizitei la Erevan include mai multe activități precum deplasarea la secțiile de votare, familiarizarea cu procesul de pregătire și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din Armenia.

În agendă se regăsește și participarea la Reuniunea organizatorică a grupului de observatori internaționali din partea AIP CSI, o serie de întrevederi cu reprezentanții partidelor incluse pe listele electorale, dar și cu președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Armenia, Tigran Tolikovich Mukuchyan.

De menționat că, la 27 martie 1992 a fost semnat Acordul privind înființarea Adunării Interparlamentare a CSI. Din 1994, reprezentanții AIP CSI participă la observarea alegerilor președinților, deputaților parlamentelor naționale și a referendumurilor naționale. Din Adunarea Interparlamentară CSI fac parte Parlamentele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă