PSRM

11 decembrie 2020

Corneliu Furculiță: Ar fi bine ca până la anticipate să avem un Guvern cu competențe depline și nu unul demisionar, iar această sarcină îi revine Maiei Sandu

Maia Sandu este responsabilă acum de cum vor evolua evenimentele: va guverna împreună cu actualul Cabinet de Miniștri sau va iniția negocieri cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

”Logica evenimentelor politice ar fi ca doamna președinte sau rămâne în guvernare cu actualul Guvern, sau solicită de fracțiuni consultări în vederea numirii unui Guvern nou. Ar fi necesar ca noi să cunoaștem care este componența acestui guvern, ce forțe reprezintă”, a spus Furculiță în studioul Sputnik Moldova.

Liderul socialiștilor din Parlament susține că, alegerile parlamentate anticipate vor duce țara într-o perioadă de incertitudine mai ales că suntem încă în perioada pandemică. De aceea, ar fi bine ca până la anticipate să avem un Guvern cu competențe depline și nu unul demisionar, iar această sarcină îi revine acum în totalitate noului președinte.

”Sarcina aceasta îi revine președintelui, pentru că el negociază cu forțele politice, el este actorul care stabilește posibilitățile. Noi am vrea, evident, ca aceste inițiative să apară. Suntem gata. Nu văd care ar fi impedimentele ca doamna Sandu să spună astăzi ce viziuni are asupra noului Guvern. Vedem că insistă pe alegeri anticipate, crezând că va veni cu un scor mai bun pentru partidul său”, a declarat deputatul.

Socialistul a reiterat că acum poate fi votat doar un Guvern tehnocrat, susținut de toate fracțiunile veridice din Parlament.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă