PSRM

22 aprilie 2021

Fracțiunea PSRM a prezentat un proiect de majorare a salariilor lucrătorilor medicali cu 40% de la 1 iulie

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vladimir Odnostalco, a prezentat astăzi, 22 aprilie, un proiect de lege privind majorarea salariilor în sistemul de sănătate cu 40% la 1 iulie 2021.

Deputatul a menționat că acest proiect face parte din inițiativa legislativă a fostului Președinte al Republicii Moldova, Președintele PSRM Igor Dodon, care prevede o majorare a salariilor pentru toți lucrătorii din sistemul de sănătate – medici, asistenți medicali și personalul de sprijin – cu 100% în etape – de la 1 septembrie 2020 cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 cu 30% și de la 1 iulie 2021 cu 40%.

Deputatul a anunțat că în buget vor fi alocați 841 milioane de lei pentru majorarea salariilor, aceste fonduri au fost identificate. Iar alte aproape 272 de mii de lei vor fi alocate în buget pentru acordarea sporului calculat personalului antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților cu coronavirus.

Astfel, obligația asumată de PSRM – de implementare a inițiativei fostului Președinte Igor Dodon privind majorarea cu 100% a salariilor tuturor lucrătorilor din sistemul de sănătate – este realizată, a subliniat Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă