PSRM

17 decembrie 2018

Fracțiunea PSRM a cerut un raport din partea Direcției Educație

Direcția Educație, Cultură, Tineret și Sport împiedică plata unui supliment de 20%, la salariile cadrelor didactice, precum și cele o mie de lei pentru tinerii profesioniști.  Acest lucru a fost anunțat luni, la conferința de presă, de către consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Eugenia Ceban.

Ea a menționat că 6 620 de cadre didactice, dintre care 893 sunt din suburbii și 2 975 de educatori, conform deciziei Consiliului Municipal, ar trebui să primească un supliment de 20% la salariu, începînd cu 1 septembrie 2018.

“Săptămâna trecută, a avut loc o ședință de lucru, la care sa dovedit că încă nu s-a început să se efectueze nici calculul alocației. În timpul discuțiilor, s-a aflat că acest lucru se întîmplă din vina Direcției Educație și contabilității, care împiedică în mod intenționat implementarea deciziei Consiliului Municipal“, a menționat Ceban.

Potrivit acesteia, pentru alocație sunt necesare 35 de milioane de lei. Aceste fonduri sunt prevăzute în buget.

Consilierul a menționat că direcția împiedică și plata asistenței în valoare de 1 mie de lei pentru tinerii profesioniști care lucrează într-o anumită funcție timp de trei ani.

“În prezent, 140 de persoane sunt înscrise în listele de acordare a alocației în valoare de 1 mie de lei, cărora încă nu le-au fost acceptate cererile cu documente. Noi vom obține punerea în aplicare a proiectelor sociale întreprinse de către Consiliul Municipal“, a subliniat Ceban.

Ea a cerut Direcției Educație să pregătească și să prezinte un raport privind punerea în aplicare a deciziilor Consiliului Municipal.

De asemenea, consilierul a abordat subiectul plății alocației în valoare de 100 de lei pensionarilor, pentru sărbătorile de Anul Nou, menționînd că deja este posibilă încasarea alocației de la oficiile poștale.

La inițiativa fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal, 60 dintre familiile cu 3 copii, la fel pot primi ajutor. Precum și 568 de persoane care necesită ajutor, pot primi de la 1000  lei, pînă la 6000 lei.

În data de 27 noiembrie Consiliul Municipal a aprobat proiectele sociale inițiate de fracțiunea Partidului Socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă