PSRM

07 decembrie 2023

Fracțiunea BCS solicită audierea în Parlament a directorului Agenției Proprietății Publice

Deputatul BCS, Grigore Novac a cerut audierea în Parlament a directorului Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, pe două subiecte. Este vorba despre majorarea accentuată a prețului pentru serviciilor de telefonie fixă de către ”Moldtelecom”, precum și costul distribuirii edițiilor periodice de către Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei”.

Grigore Novac a argumentat că fondatorul întreprinderilor de Stat ”Moldtelecom” și ”Poșta Moldovei” este Agenția Proprietății Publice, motiv pentru care directorul Agenției trebuie să vină în legislativ cu o dare de seamă.

Potrivit deputatului, abonații serviciului de telefonie fixă ”Moldtelecom” sunt în marea lor majoritate persoane în vârstă ale căror resurse financiare sunt limitate și pentru care această creștere a prețului este semnificativă. Prin urmare, parlamentarul a solicitat o argumentare economică și financiară pentru această decizie.

De asemenea, deputatul a solicitat prezentarea motivelor din care sunt majorate cu 400-600 la sută costurile pentru distribuirea edițiilor periodice de către Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei”. Grigore Novac a amintit că, pentru presa scrisă, ”Poșta Moldovei” este unul dintre principalii distribuitori, iar o creștere atât de accentuată a prețului va afecta, fără îndoială, situația cu edițiile periodice. În legătură cu acest fapt, Agenția trebuie să prezinte un raport în Parlament pentru a fi luată o decizie clară cu privire la această problemă.

Majoritatea parlamentară a respins inițiativa opoziției.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă