PSRM

15 decembrie 2023

Fracțiunea BCS solicită audieri la tema fuzionării forțate a spitalelor

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a cerut organizarea audierilor parlamentare cu privire la scandalul legat de fuzionarea forțată a Spitalului de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” și a spitalului dermatologic.

Deputatul a menționat că angajații instituțiilor medicale nu sunt de acord cu decizia Guvernului. Pentru prima dată pe parcursul a multor ani, medicii au ieșit să protesteze împotriva unei decizii, în fața clădirii guvernului, ceea ce a provocat o rezonanță mare în comunitatea medicală. Socialistul a atras atenția asupra faptului că Ministerul Sănătății comunică cu personalul medical prin intermediul briefingurilor și Facebook.

De asemenea, Vladimir Odnostalco a amintit că este vorba despre cele mai importante spitale din domeniu, iar spitalul de boli infecțioase a fost pe prima linie în lupta împotriva infectării cu virusul Covid-19. Prin urmare, Odnostalco a propus audierea în Parlament a ministrului Sănătății sau organizarea unor dezbateri publice în cadrul colectivelor medicale cu participarea deputaților pentru a afla situația reală și a identifica soluții ce ar asigura activitatea normală a sistemului medical. „Este imposibil să închizi ochii la această problemă”, a subliniat deputatul.

Majoritatea parlamentară a PAS nu a susținut inițiativa opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă